SADNICE TREŠNJE

Sadnice TREŠNJE zahtevaju đubrenje sa većim sadržajem organske materije, koja su biološki aktivna. Poželjno je da reakcija zemljišta bude neutralna do slabo kisele reakcije. Jako karbonatna i alkalna nisu pogodna za gajenje trešnje, jer je u njima prisutan poremećaj u ishranom gvožđa, tj. hloroza lišća.

Od klimatskih uslova za gajenje trešnje posebno značenje ima temperatura, i to u prvom redu apsolutne minimalne tokom zimskog mirovanja, na početku i na kraju vegetacije. Raspored padavina tokom vegetacije je vrlo bitan u fazi rasta ploda, a posebno u fazi bubrenja ćelija i dozrevanja. Dosta je otporna na niske temperature, tokom zime izdrži, kraće vreme, i do -28 0 C.

Sadnice TREŠNJE – BURLAT:

Sadnice voća - Sadnice trešnje BurlatSadnice trešnje Burlat su poreklom iz Francuske. Plod je srednje krupan, tamnocrvene boje, srcolikog oblika, dobre i redovne rodnosti, srednje čvrstog mesa. Dobri oprašivači su Van, Stela, Lionska rana. Srednje ranog cvetanja, dobro podnosi transport.

Vreme zrenja: Druga polovina V

Podloga: Magriva


Sadnice TREŠNJE – SANBERST:

Proizvod nema slikuSadnice trešnje Sanberst vaze za jednu od najkvalitetnije sorte na svetu. Cveta srednje kasno, dobre je rodnosti, plod je krupan, srcolik, sjajne crvenkaste boje, meso je manje čvrsto. Samooplodna je sorta. Zahteva redovno orezivanje.

Vreme zrenja: Prva polovina VI

Podloga: Divlja trešnja, Magriva


Sadnice TREŠNJE – HERC:

Sadnice voća - Sadnice trešnje HercTrešnja Herc Dobre je i redovne rodnosti. Plod je srednje krupan, tamnocrvene boje.

Vreme zrenja: Početak VI

Podloga: Divlja trešnja


Sadnice TREŠNJE – REGINA:

Sadnice voća - Sadnice trešnje ReginaTrešnja Regina su poreklom iz Nemačke. Plod je krupan, crvene boje, vrlo čvrstog mesa, otporan na pucanje. Podnosi zimske mrazeve i tolerantna je na hladne vremenske uslove.

Vreme zrenja: Sredina VI

Podloga: Divlja trešnja, Magriva


Sadnice TREŠNJE – LAPINS:

Sadnice voća - Sadnice trešnje LapinsTrešnja Lapins su Kanadskog porekla. Jedna je od najlepših sorti trešnje tamno crvene boje. Plod je krupan, okruglast, sjajno crven, meso je vrlo čvrsto. Samooplodna je sorta.

Vreme zrenja: Druga polovina VI

Podloga: Divlja trešnja, Magriva


Sadnice TREŠNJE – KORDIA:

Sadnice trešnje KordiaSadnice trešnje Kordia su Češkog porekla. Dobre je rodnosti. Plod vrlo krupan, srcastog oblika, tamno crvene boje. Meso ploda je crvene boje, čvsto, hrskavo, sočno, slatkokiselog ukusa, prijatne arome, visokokvalitetno Relativno je osetljivo na pucanje.

Vreme zrenja: Polovina VI

Podloga: Divlja trešnja


Sadnice TREŠNJE – BLACK STAR:

Sadnice trešnje Blek StarTrešnja Black Star su sorta dobijena u Institutu za voćarstvo u Bolonji ukrštanjem sorti Lapins i Burlat.

Stabla su srednje bujnog rasta sa dobro razgranatim krošnjama.

Cveta rano i samooplodna je.

Plod je veliki, srcolikog oblika, tamno crvene boje, umereno sočan i sladak. Plodovi su tolerantni na pucanje pa se preporuča za komercijalni uzgoj.

Vreme zrenja: Sredina VI

Podloga:


Sadnice TREŠNJE – GLORIA:

Proizvod nema slikuSadnice trešnje Glorija nemaju opis

Vreme zrenja:

Podloga:


Sadnice TREŠNJE – STELA:

Sadnice trešnje StelaTrešnja Stela je kasnija sorta trešnje, dozreva oko 20. juna.

Plodovi su krupni, tamno crvene boje, čvrstog mesa zagasito crvene boje, odličnog kvaliteta.

Samooplodna je i daje vrlo dobar rod.

Vreme zrenja: Polovina VI

Podloga: